Pulled Beef på Nötbog med potatisfylld paprika

Vi dök ner i frysen i helgen och fann en bit Nötbog från Gröna Gårdar. Långkok blev första tanken! Jag lade köttet på tining, samtidigt som det blev en tur till mataffären för att införskaffa lite råvaror till marinaden som saknades. 

Marinad 2 personer:
1/2 dl sweet chili sauce
2 msk balsamvinäger
Köttbuljong
3-4 hackade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
Salt och Peppar

Det tinade köttstycket smordes in i den söta marinaden som jag sedan packade in i två lager av metallfolie. På en djup ugnsäker form satte jag in det i ugnen på 100 grader i sju timmar. Det gäller då att man bestämt sig tidigt på dagen vad man ska äta till middag!

En timme innan köttet var färdigt gjorde jag potatismos som jag blandade med smörstekt svamp och lök. Mosblandningen fick precis plats i två paprikahalvor. Jag lade dem på en ytterligare ugnsäker form och rev parmesaost över. 20 minuter innan köttet var färdigt höjde jag värmen i ugnen till 200grader och satte in de fyllda parikorna. När allt var färdigt serverades köttet och de fyllda parikorna med ett stek på svamp och broccoli på en bädd av färsk spenat. Mycket grönsaker för pengarna!

Köttet var ljuvligt, men glöm inte hälla över skyn som skapats av marinaden över köttet. Det blir en söt och stark smakupplevelse!
Smaklig måltid!

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: