Blåbärstur vid Ullevålseter!

På en impulsiv inbjudan via vår kära vän facebook blev det en blåbärstur upp och in i Nordmarka. Vi, Solveig och jag (Rasmus), cyklade från Sognsvann norrut mot Ullevålseter. Under fotturen för 10 dagar sedan hade vi utsett flera fina blåbärsställen, som vi då lovade oss själva att återvända till för att plocka rent :) Speciellt på en plats norr om Ullevålsseter hade det varit extremt mycket blåbär!

Vi hittade fram och började skövlingen! Det fanns blåbär i massor. På lite mer än en timme hade vi plockat MÅNGA liter. Jag hade fyllt vår låda helt full med stora, fina och mogna blåbär. Ett och annat lingon åkte också med i blåbärsplockaren! Jag tog en sista tur genom snåren och fyllde plockaren med blåbär som vi kunde åtnjuta där och då. Vi gick tillbaka till stugan vid Ullevålseter. Där slog vi oss ner i solen, njöt av värmen i ansiktet och smaken av nyplockade blåbär. Det är så en tisdag ska vara!

Nu har vi fyllt frysen med blåbär inför hösten, så det finns möjlighet att det blir en och annan dessert med blåbär som ingrediens :)

/TandemLove

Etiketter: norge oslo

Lämna en kommentar på detta inlägg: