Marknad i Grunerlokka

Vi skulle ta oss en liten promenad till vår lokala grönsaksaffär för att fylla upp kylen inför veckan. Vanligtvis handlar vi från en välfylld butik i ett område som heter Grunelokka här i Oslo. Ett område som för övrigt är kantat med trendiga butiker, mysiga restauranger och proppfulla barer. Överallt andas det trend och kreativitet och alternativt är en bra beskrivning på området och människorna här. Det är alltid lika inspirerande att strosa omkring och titta på folk i dessa kvarter och inte allt för sällan sker det olika arrangemang här. Nu var det precis en sådan helg där vissa gator stängts av från biltrafik och istället kantades vägen av små stånd som sålde kläder, mat, delikatesser och krimskrams. Några favoritbutiker sålde ut kläder till pang-pris och kulinariska läckerheter gick att pröva för några tior. 


Vi passade på att sjunka ner i en soffa på ett av våra favoritfik och njuta av lugnet och kaffe från Vietnam. Kafét är en kombination av butik och fik med inriktning på världen och resor. Här kan man köpa allt man behöver för en resa runt jorden, eller drömma sig tillbaka med mat eller dryck från världens olika hörn. Bokhyllorna är fulla av tidningar och reseguider och på väggen finns minst en stor världskarta. Vi satt där och drack kaffe, delade på en kanelbulle och fick lite ny reseinspiration. 

När vi fikat färdigt var det dags att provsmaka lite mat från marknaden. Det blev Thailändsk kokos och rödcurry gryta med sting i. Plus vegetariska vårrullar med söt chillisås till. Dessutom åt vi en gudomlig Börek med spenat och fetaost fyllning. Det blev verkligen en mysig och inspirerande promenad och veckohandling. Härligt när man springer på saker som dessa! Stunder som dessa är det sannerligen härligt att bo i en storstad!

/TandemLove

Shopping blev det till sist :)
Etiketter: oslo marknad

Lämna en kommentar på detta inlägg: