Frästa krabbklor i Chili och vitlök 

Nu är det säsong för sjömat! På Rema 1000 i Norge säljer de bland annat färska krabbor. Hela krabbor, krabbklor och fyllda skal! När vi tog turen förbi mataffären idag sålde de ut kokta krabbklor för 15,90kr! Vilket kap, tänkte vi och stoppade ner ett paket i vår handelskorg och började planera ett lyxigt mellamål! Vi beslöt oss att hålla det enkelt då Susanne snart skulle gå på jobb, och tog av det lilla vi hade i kylskåpet. Idag fann vi vitlökar och några chili frukter.

Fram med en kastrull och sätt på plattan. Lägg i rikligt med smör och vänta till det bubblat färdigt, samtidigt som du hackar vitlöken och chilin. Fräs sedan allt tillsammans i ett par minuter, medan du slår ett slag på alla krabbklorna. 

Blanda ner klorna och vänd om i kastrullen så att krabbköttet får smaka på den smörstekta vitlöken och chilin. Gör detta i ett par minuter på hög värme innan du serverar det i djupa skålar. För livsnjutaren passar detta utmärkt till vitt bröd och aioli! För oss tråkmånsar blev det rikligt med aioli och Finn Crisp :)

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: