Tar vi oss verkligen tid för våra relationer?

I helgen var vi på en romantisk weekend i Tjöme, Norge. Det var regnigt och med en molnbank som gick ned i havet. Semesterorten Tjöme bubblar av liv om sommaren. Men nu i fullt höstväder var det precis så kargt och ensligt som bara en badort i spöregn kan vara. Men vi åkte inte till Tjöme för sol och bad. Inte heller för hotell med imponerande interiör eller kulinariska underverk. 


Vi åkte till Tjöme för att få tid till bara oss, släppa alla vardagens bestyr och istället få utrymme för vår relation. Det känns så otroligt viktigt att lägga tid och kraft på att stärka förhållandet och stämma av sin frekvens i relationen. Hur har vi det egentligen? Finns det något vi borde göra mer utav? Är det någon ovana vi ska sluta med? Vart är vi påväg? Är jag en optimal partner? 

Vi har sedan dagen vi träffades lovat varandra att aldrig slutat utvecklas som människor, aldrig sluta sträva efter förbättringar i relationen och att aldrig stå i vägen för varandras drömmar och mål. En del utav detta löfte innebär att sätta av tid till vår relation, tid för varandra och skapa möjligheter att lyssna och förstå. Detta är något vi anser bör göras innan problem dyker upp, att alltid arbeta förebyggande. Förhoppningsvis undgår man djupa dalar och stormiga hav genom att upptäcka dem i tid. Jag menar, Titanic hade inte sjunkit om de bara hade uppmärksammat isberget i tid och kunna styra undan det.

En sak som vi fick insikt om i helgen var att vi inte stannar upp i vardagen och njuter tillräckligt. Vi har en stark trygghet i att vi kommer hålla ihop livet ut. Vi är liksom helt eniga om att vi alltid ska prioritera och kämpa för vår relation, oavsett vad. Men den tryggheten kan på ett sätt göra att vi tar vår relation för givet. Som om vi alltid räknar med att få vara tillsammans. Som om vi har obefintligt med tid ihop. Men man ska inte glömma bort att livet ibland svänger åt märkliga håll som man själv inte har makt över. Det finns risk att förlora sin partner på grund utav sjukdom eller olyckor. Så även om vi är fast beslutna om att leva tillsammans resten av livet, så kanske det finns andra orsaker som gör detta omöjligt. Då är det viktigt att verkligen ha levt tillsammans till fullo. Utnyttjat vår tid ihop maximalt. Njutit av varandras närvaro, varje dag. Det känns viktigt att stanna upp i vardagen och känna tacksamhet över alla stunder ihop. Se sin partner. Fira livets alla stunder, glädjas mer åt allt man har och njuta även för det absolut minsta. Ta vara på sin tid tillsammans, älska varje stund. Det är vår målsättning från och med nu.

/TandemLove

Etiketter: hälsa

Lämna en kommentar på detta inlägg: