Oktoberfest med Tysk mat, öl-provning och maskerad!

Vi har helt glömt av att lägga ett inlägg från vår lyckade Oktoberfest! Tanken var att vi skulle haft Oktoberfesten tidigare, men eftersom vi flyttade mitt i Oktober så fick vi skjuta på det. Därför hade vi Oktoberfest lite väl sent ut på året, men lika bra blev det i alla fall. Vi hade givetvis dresscode med Bavarian-outfit/ Tysk inspirerad klädsel och maten hade alltihop en tysk prägel.

Under kvällen prövade vi ett trettiotal olika ölsorter från världens alla hörn. Vi gick igenom var enda öl och gissade på ingrediens och karaktär. Sedan röstade vi de olika ölsorterna och slutligen kunde vi utse en vinnare. Först och främst kan vi meddela att vi alla var eniga om att öl från Tjeckien höll en konstant bra nivå med flera goda öl. Därmed kan man säga att öl från Tjeckien var vår allas favorit, men utan att bli eniga om en specifik sort. Men den öl som vann var en Belgisk öl med stor smak av äpple, vilket egentligen säger mer om ölen än om oss. Det var nämligen den öl som smakade mest likt en cider och det betyder väl att de flesta utav oss egentligen hellre dricker just cider eller vin :)


Maten vi serverade blev verkligen uppskattat och en sak var ny även för oss. Vi prövade nämligen att koka Bratwurst i öl och det blev sannerligen gott! Så till middag hade en bättre korv/bratwurst kokt i vanlig mellanöl och gullök. Till det åt vi potatis stekt med bacon och smör, en kall sås på Kesella och grov senap, samt surkål och hemlagad rödkål med julkryddor och citrus. Som dessert hade vi en tysk äppelpannkaka fullproppad med Norska äpplen och vaniljglass till det. 

Oktoberfesten blev verkligen lyckad och med god mat, roliga kläder, spännande öl och vilda charader-lekar kan vi verkligen se fram emot nästa år och en ny Oktoberfest :)

/TandemLove
 

Etiketter: oslo

Lämna en kommentar på detta inlägg: