Vad är dina mål för 2015?

Det är så lätt att tappa bort sin riktning, gå fel och skynda åt motsatt riktning. Innan man vet ordet av har man förlorat sin motivation och glömt bort sin inre drivkraft. Livet händer hela tiden, pågår ständigt och man hinner inte alltid stanna upp och se sig för. Det händer oss alla, mer eller mindre tror jag. Och i olika perioder och faser i livet. För vissa kanske det händer hela tiden, fast omedvetet. Man har inte tagit ett beslut, man har inte valt en riktning att gå i. Istället springer man rakt framåt genom livet och färdas i den riktning som livet tar en. Slumpen, tillfälligheter och andra människors drömmar och mål formar en. Skapar ens liv och bygger ens verklighet. Gör valen åt oss. Kanske är det dessa situationer som gör att man ser tillbaka på sitt liv och ångrar en massa? Ångrar främst det man aldrig gjorde? 


Min största rädsla är att se tillbaka på mitt liv och inse att jag levde någon annans dröm. Se att jag dansat efter någon annans pipa. För tiden går framåt oavsett vad vi väljer att satsa på. Tiden kommer att ticka framåt oavsett om vi vågar fylla den med våra drömmar, vår rädsla eller andras krav. Så även om din dröm verkar overkligt stor, omöjlig eller långt borta, så kommer tiden ticka framåt vare sig du jobbar mot din dröm eller inte. Varför inte bygga en liten, liten bit varje dag mot din dröm i takt med att livet ändå fortsätter framåt? Är din dröm tio år bort? Tio år kommer passera hur du än väljer att göra.

Det är så svårt att hålla motivationen uppe, inspirationen närvarande och målet stadigt framför sig. Livet trycker och knuffar oss fram och tillbaka och många gånger ut ur vårt fokus. Vi pratade om det här om dagen, Rasmus och jag. Hur olika vi är gällande mål, motivation och drömmar. Oavsett vad som händer i vårt liv, har han alltid en tydlig bild över vart han är på väg. Även om målet är så långt borta att man knappt kan skymta det, så ser han det skarpt framför sig. Han vet ständigt vart han är på väg och varje steg han tar är med medvetenhet mot det målet. Det är något jag beundrar och avundas. Något som fascinerar mig. Det lugn och den stabilitet han ständigt bär med sig. Hans egen övertygelse som ingen kan ta ifrån honom. Det är en gåva!

Jag har en metod som jag istället använder mig utav för att behålla fokus. Mina tankar, känslor och målbilder blir så lätt störda, påverkade och formade av det som jag möter. Av saker som sker i mitt liv. Eller av ord och åsikter som väcker rädslor och tvivel i mig. Så istället skriver jag. Jag skriver listor med mål och drömmar. Tydliga mål med mätbara saker och tidsramar. Jag skriver om drömmar jag har på långt sikt och föreställer mig dessa tydligt i fantasin. Ibland klistrar jag in bilder. Men för att behålla fokus och motivation måste jag med jämna mellanrum bläddra i min framtidsbok. Se vart jag är påväg. Påminna mig om varför jag tar vissa val. Och våga tro på att alla dessa saker är möjliga att få till, även om de ligger långt fram i tiden. Alla är vi olika och alla har vi olika problem, drömmar och mål. Men det viktigaste är att vi vet var vi är på väg i livet. Vad vi vill få ut utav vår tid här. Så att vi inte riskerar att leva någon annans liv, offra vår innersta drömmar och istället bara leva livet dag efter dag. Utan mening, riktning eller mål.

Skriv ner dina drömmar, börja ta stegen. Tiden kommer ticka framåt oavsett. Var vill då vara om ett år? Var vill du vara om fem år? Vad vill du har uträttat innan du dör? Vilken slags människa vill du vara? Vilka egenskaper vill du besitta? Vilka ovaner vill du göra dig av med? Tiden går framåt oavsett, fyll den med din innersta längtan.

”Den bästa tiden för att plantera ett träd var för trettio år seden. Den nästa bästa tiden är idag”

/TandemLove

Etiketter: motivation

Lämna en kommentar på detta inlägg: