Lyxigt mellanmål; Ren-Paté med egenplockade lingon

Vi har funnit en härlig matbutik på Holtet som ligger 3-4km från vår lägenhet! I den hittar vi delikatesser, bra råvaror och ett spännande utbud med spridda varor och smaker. Sortimentet känns noga utvalt och produkterna skapar matlust och glädje att skapa nya rätter. Hurra!

De flesta svenskar som bor och jobbar i Norge kan nog hålla med om att utbudet i mataffärerna här ibland kan få oss att vilja flytta hem igen. Många gånger  står man böjd över frysdiskarna och känner absolut noll inspiration till att laga mat. Man liksom släpar benen efter sig genom raderna av hyllor med halvfabrikat och känner sig plötsligt väldigt mätt. Men så finns det butiker som Jacobs, eller saluhallar som Mathallen! Där man plötsligt känner hur blodet rusar i kroppen, pulsen stiger och munnen vattnas. Butiker som fyller oss med skaparglädje och engagemang. Fina råvaror, respekt för mat! Kavlitet och smak! Ja, då är livet som bäst!

Igår köpte vi lite finare oliver, soltorkade tomater och kronärtskocka till att göra en bättre pizza . Men i delikatessdisken fanns ett stort utval med paté och vi beslöt oss för att pröva en säsongsvara. Det var en paté på renkött med lingongelé. Så efter en lång och kall promenad genom ett frostbitet Oslo fikade vi en bättre fika :) Vi åt surdegsknäcke med renpatén och färska lingon till. Till detta drack vi givetvis glögg! Är det jul så är det :)

Ikväll ska vi pröva glutenfri pasta och se hur mitt (Sussies) blodsocker reagerar på det. Vi äter nästan aldrig pasta eftersom det är rena sockerbomben som gör att mitt blodsocker bli skyhögt. Men vi båda älskar pasta och vi vore så glada om vi kunde hitta ett snällare alternativ som vi kan festa till det med ibland! Håll tummarna! (Själv är jag skeptisk då det innehåller mest majsmjöl, det betyder snabba kolhydrater). Men man vet inte om man inte prövar :)

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: