Laxwrap/tunnbröd med laxfyllning!

Vi har helt glömt att tipsa om den fantastiska Wrapsen vi lagade härom dagen. Den var så himla god att det nästan vore brottsligt att låta bli att blogga om den. Kanske ser den inte mycket ut för världen, men dina smaklökar kommer tycka annorlunda när du sätter tänderna i den :)


Wraps är så otroligt smart mat att slänga ihop när man har dåligt med tid eller inte orkar laga mat. Dessutom kan man göra oändligt med olika variationer. I dagens samhälle har vi ofta bråttom men det finns sätt att spara både tid och pengar utan att kompromissa på kroppens näringsbehov. Nyttig mat behöver inet vara dyrt eller tidskrävande! Just denna wrap gjorde vi på ljust tortillabröd, det är inte särskilt nyttigt. Vill ni optimera måltiden rekommenderar vi att välja ett mer fiberrikt bröd. Hur som haver, här kommer receptet.

Recept:
-Tortillabröd/tunnbröd.
-150g rökt lax per wrap.
-Laktosfri crème Fraishe, ca 3msk per wrap.
-Avocado mosad, ca 0,5 per wrap.
-Rödlök efter önskad mängd.-Majs efter önskad mängd.
-Strimlad vitkål ca 0,5dl per wrap.
-Färsk spenat enligt önskad mängd.
-Gurkstavar, ca 5 per wrap.
-Paprikabitar enligt önskad mängd, gärna i alla färger.
-Krydda med Salt, svartpeppar och dill.

Blanda ca 1,5dl Creme frachie med 1tsk honung. Smeta sedan ut detta över hela wrapen och samtliga wraps du ska laga. Hacka och mosa avokadon och smeta ut detta ovanpå. Krydda med salt, peppar och dill över hela wrapsen. Strö sedan över ingredienserna och vik ihop dem.


Våra blev så tjocka att vi åt dem med kniv och gaffel. För mig som kvinna räckte det med en halv wrap, dessa mättar jättebra! Utsökt, snabbt, enkelt, relativt billigt och givetvis sunt! Livet på en pinne :)

/TandemLove

Etiketter: mat fisk&skaldjur

Lämna en kommentar på detta inlägg: