Matlådor, måltidsplanering och förberedelser!

När jag försökte gå ner i vikt för några år sedan var jag fast övertygad om att allt jag behövde göra var att träna ordentligt. Jag tänkte att så länge jag bara rörde på mig varje dag och körde lite träning två gånger i veckan så skulle jag uppnå de resultat jag önskade. Men ganska snabbt insåg jag att det inte hände så mycket, trots min nya aktivitetsnivå. Jag började då läsa olika böcker om kost och blev väldigt intresserad av hur kroppen fungerar. Men också om vilken kost som är optimal för oss. Sedan dess har jag lagt om min kost många, många gånger och prövat alla möjliga olika råd och rön. 

Men det är först nu, efter ungefär fyra år som vi känner att vi verkligen lagt om kosten på ett hållbart sätt som vi mår bra utav. Det är först för nått år sedan som vi började handla ”sund” mat per automatik eller beställa bra mat på restaurang utan att ens reflektera över det. Godishyllan är inget som vi ens går förbi i affären. Det är så många saker som tidigare var ett medvetet val, men som idag bara blivit en naturlig del utav vårt liv. Det tar tid att ändra vanor. Det är svårt att börja leva ett helt nytt liv. Men det är en oerhört rolig, lärorik och positiv resa som jag verkligen vill rekommendera alla att göra. 

Om ni hade frågat mig för fem år sedan om jag skulle leva med måltidsplanering och matlådor från golv till tak, skulle jag bara ha skrattat. Idag är det min bästa rutin! Jag vet alltid vad jag ska äta, när jag ska äta det och viktigast av allt: att jag varje dag får i mig alla näringsämnen som kroppen behöver! 

Vill du gå upp eller ner i vikt? Ta kontrollen över ditt kaloriintag och bygg den kropp du drömmer om. Allt du behöver är en plan. Vet du inte var du ska börja? Börja med att planera din lunch för hela veckan. Se till att du varje dag får i dig en sund och välbalanserad, helst hemlagad måltid. När du fått ordning på en rutin, är det lättare att lägga till ytterligare en.
Matlådan är vår allas bästa vän!

/TandemLove

Etiketter: matlådor motivation

Lämna en kommentar på detta inlägg: