4-minuters måltiden!

Denna veckan kör vi på lunch-lådor med sej, torsk och gröna grönsaker. Det är oerhört nyttigt, billigt, enkelt att laga och gott att äta. Den perfekta matladan om ni frågar oss :)


Vi köper oftast fryspåsar med ärtor, spenat, broccoli och brysselkål som vi bara kokar upp. Fisken kör vi på en plåt i ugnen med färska kryddor på, sen kokar den sig självt. Rasmus kokar ris eller andra kolhydrater till sina matlådor samtidigt. Sedan är det bara att väga och dela upp i lådor och vips har man hela veckans lunch ordnad. 

Vi gör med andra ord inte bara detta för hälsans skull, utan också för att effektivisera vardagen. Den här söndagen lagade vi frukost, lunch och middag till oss båda, samt våra träningsmål. Sammanlagt blev et 45 måltider och hela proceduren tog oss ungefär 3 timmar. Det betyder att vi spenderar ungefär 4 minuter per måltid. Med andra ord galet effektivt och smidigt! Det gör vardagen så mycket enklare, fast utan att kompromissa på hälsan! För er som inte riktigt vill köra på en lika seriös struktur med matplaneringen finns mjukare varianter. Man kan tex koka en låda ris, hacka en låda med grönsaker och steka en låda med fisk och ha färdigt i kylen till middag när man kommer hem. 

/TandemLove

Etiketter: matlådor fisk

Lämna en kommentar på detta inlägg: