Franska Burgare med vårlök, Pepparbrie & Bearnaisesås

På helgen är tiden då vi går utanför vår måltidsplan och unnar oss något extra och mindre sunt. Det handlar inte om att vräka i sig onyttiga livsmedel, utan att njuta av god mat som vi inte äter så ofta. En klar favorit i vårt hem är hamburgare och vi äter dem gärna med nya smakkombinationer varje gång. Denna lördag festade vi på en fransk variant med pepparbrieost, bearnaisesås, portabellosvamp, serverat med färska grönsaker. Det kan ha varit en av de godaste hamburgarna vi lagat!


Köttfärsen är ekologisk och kommer från Gröna Gårdar och bearnaisesåsen var ett norskt, ekologisk märke(EK, Gårdskjökken) som vi inte prövat förut. Den var hur bra som helst! I köttfärsen blandade Rasmus hackad persilja, vitlök och rödlök. Rasmus åt sin burgare med grillad fralla och jag åt min med portabello-hatt och på en salladsbädd. 

Efter en arbetsvecka på 60h för mig och 84h(!) för Rasmus så satt denna lyxburgare fint! Viktigt att ta sig tid till lite fest och mys, trots galna arbetsveckor. En liten guldkant kan man alltid klämma in i vardagen, eller på helgen :)

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: