A visit - Sheikh Grand Zayed Mosque

Vi började första dagen lugnt med en långsam frukost på hotellet. På buffén hade vi all möjlig mat från de flesta av världens hörn och vi fyllde på energinivåerna med lax, färsk fetaost och nystekt omelett. När vi hade laddat om var det dags att bege sig ut på dagens första äventyr som skulle bli en tur till Abu Dhabis kanske mest kända attraktion. The Sheik Zayed Grand Mosque, UAE största Moské och världens åttonde största. Taxiresan tog oss bara tio minuter och kostade oss knappt 50kr! Redan en bra bit innan tornade den vita moskén upp sig mot den klarblå himlen. Det var en mäktig syn med dessa ståtliga kupoler mot himlens kontrast. För det är verkligen en stor, magnifik byggnad som är en upplevelse bara att se, om så från avstånd.


När vi rullade upp framför Moskén var det dags att gå ner och få låna en Abaya för Sussie. En Abaya är en svart, lång dräkt med luva som täcker kvinnans kroppsformer och hår. Det kostade ingenting att låna en, man behövde bara lämna in sitt körkort/pass. När väl den heltäckande munderingen var på kunde vi gå upp och slåss om en bästa fotoplatsen band resten av turisterna. Som tur var hade inte så många hunnit komma, men fler skulle det bli. En del var både arga och irriterade över att de behövde bära Abaya och en Italiensk dam kunde inte förstå varför hon var tvungen att gå tillbaka och hämta ut en dräkt. Hon hade ju byxor på sig! Men det roligaste var att hon själv inte insåg att hennes byxor var genomskinliga och att vi ALLA kunde se hennes gigantiska dam-trosor :) 

Hur som haver vi gick omkring utanför den vackra Moske´n först och knäppte kort, sedan gick vi in och häpnade av de vackra mönster, färger och former som var dess design. Det var en ren upplevelse för ögat! Om ni någonsin har vägarna förbi Abu Dhabi, åk hit! Det är gratis inträde, gratis tur och gratis lån av täckande dräkter. Väl värt ett stopp bara för att beundra arkitekturen! En otroligt vackert utsmyckad byggnad!

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: