Abu Dhabi Corniche beach walk

På eftermiddagen när solen inte längre var lika stark gav vi oss ut på en mysig strandpromenad längs Abu Dhabis Corniche. På ena sidan hade man havet och sandbanker som såg ut som ökenoaser i allt det blåa. På andra sidan hade man storstad med imponerande skyskrapor i vågad design. Strandpromenaden var kantad med stora palmer som gav det hela en exotisk känsla. Det är häftiga kontraster här och ordet överdrivet får man användning för mellan varven.

Men en sak som är fantastisk är hur trygg man känner sig som turist. Du behöver inte vara rädd för att gå med din systemkamera på axeln, mobiltelefonen i handen och visa-kortet i plånboken. Det är fantastiskt! Idag är det faktiskt ganska få resmål som kan skryta med det. De flesta destinationer vi varit på är det av största vikt och vara diskret med sin elektronik och visa-kortet gömmer man i underkläderna. Här i Abu Dhabi är det precis tvärtom. Så vi passade på att ta många bilder, strosa i solen och bara njuta av värmen. Inga försäljare som attackerar, inga ficktjuvar som drar i handväskan och ingen turisthysteri. Love it!

Vi gick några km längs havet och sedan gick vi in mot centrum igen för att besöka en traditionell Souk. Vi längtade efter mustiga kryddor, doften av rökelse och starka färger och nya smaker. Men vi möttes av en stilren marknad där de flesta affärer stod tomma. De affärer som fanns var proppfulla med billiga souvenirer och ihärdiga försäljare. Inget för oss så istället begav vi oss till Marina Mall för lite shopping, franska sockerfria-bakelser och iskaffe.

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: