Emirates Palace - Ett liv i lyx!

Emirates Palace är ett mytomspunnet lyxhotell i Abu Dhabi. Hotellet ligger på en perfekt, 1,3km lång, privat strand med kritvit sand och turkost vatten. Runt omkring palatset växer stora palmer, blommor och buskar i grönt vilket ger hela området en magisk känsla. Som en liten oas mitt bland höghus och betong, som en plats från sagornas värld. Alla vi som vuxit upp med Aladdin skulle nästan tro att vi kommit in i filmen och allt man saknar är en svävande matta med den blå anden som konduktör. Från håll ser det ut som en Arabisk dröm :) 

Väl inne i palatset är allt stort, glamoröst och exklusivt. Det är dyr marmor så långt ögat når och äkta guld detaljer på väggar och i taket. I lobbyn satt en liten orkester och spelade klassisk musik, människor avnjöt afternoon-tea och det fanns små butiker som sålde diamantsmycken, dyra tyger och konstverk. Det fanns till och med möjlighet att köpa äkta museumföremål från världens alla hörn! Vi snackar riktiga fynd från utgrävningar från historiska platser. För den som behövde lite extra betalningsmedel för dessa inköp var det bara att gå till automaten och köpa guldtackor. Japp, ni läste rätt. Det fanns automater där man kunde plocka ut rent guld :)

Vi var redan proppmätta från lunchen så vi strosade bara omkring, slog oss ner och njöt lite av musiken och sedan gick vi igen. Eftermiddagen spenderade vi inne på ett shoppingcenter. Som tur är har de 70% rea just nu så vi kunde fynda en del, men annars är priserna ungefär som hemma eller lite högre. Men reapriserna var bra :) Hur som haver, ett besök till palatset passade perfekt efter vår stora lunch och lite shopping på det gjorde dagen ännu bättre :)

Lite kul info om Emirates Palace för den vetgirige:

  • Emirates Palace kostade ungefär 50 miljarder kronor att bygga, det andra dyraste hotellet i världen.
  • Hotellet är 7-stjärnigt och byggdes år 2005.
  • Emirates Palace byggdes som en signatur för den arabiska kulturen med tema gästfrihet i lyx.
  • Det finns 302 rum och 92 sviter, varav sviterna är inredda in marmor och rent guld.
  • Emirates Palace har 6 sviter som är reserverade endast för kungligheter.
  • För oss vanliga dödliga kan man få ett dubbelrum för ungefär 3000kr natten, eller så kan man slå på stort och få en deluxe svit för 15.000kr natten. Men då kommer en limousine och hämtar dig på flygplatsen, och frukost ingår. Som hittat, haha :)


/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: