Friday Brunch - A Bubbly-Brunch! 

Vi hörde talas om dessa champagne-bruncher i Emiraten för några år sedan och har velat pröva en sedan dess. Nu fick vi äntligen chansen och vi valde därför ett av de bästa Fredags-brunchen i Abu Dhabi. Konceptet är att man väljer buffé utan alkohol, med vin & drinkar eller med finare drinkar och champagne. Du kan därför betala mindre för att bara njuta av maten, eller slå på stort och få både fin mat och dryck. Det finns alla möjliga typer av prisklasser på olika restauranger och kvalitén varierar därefter. Vi valde restaurangen Olea, St.Regis ute på Saadiyat island som ligger utanför Abu Dhabi eftersom vi läst att de skulle ha bra standard på speciellt sjömaten och härlig livemusik. Det visade sig vara ett mycket bra val!

Vi serverades god champagne, bra viner och utsökta drinkar. Buffén var stor med flera olika alternativ och råvarorna var bra. Vi har aldrig tidigare skådat så många olika varianter av ost och vi prövade en liten bit av alla 30 sorter. Rena rama paradiset för ostälskare med andra ord :) Från havet fanns det kungskrabba, vanlig krabba, hummer, räkor, tigerräkor, hjärtmusslor, blåmusslor, bläckfisk, calamari, ostron, olika fisksorter samt sushi. I övrigt fanns det mat från världens alla olika kök med möra köttbitar, kryddiga grytor, krämig pasta, knaprig pizza, grillat, delikat anklever, mustiga såser, krispig sallad, saftiga spett, kletiga dim-sum och nybakade bröd. Ja ungefär allt man kan tänka sig.

Under hela eftermiddagen spelade ett jazzband moderna radiodängor i ny tappning och det var en riktigt skön stämning i solen ute på terassen. Vi provsmakade lite av nästan allt, både mat och dryck och njöt av allt det goda i över fyra timmar! När solen började gå ner förflyttade vi oss till strandbaren för att smälta maten i solnedgången. Som sällskap hade vi ett jättetrevligt par från England som numera bodde i Abu Dhabi. Bra sällskap, massa godsaker i magen och solnedgång på stranden! Det var verkligen en perfekt fredag! 

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: