Alla hjärtans dag i Ras Al Khaimah

Vi packade våra väskor och åkte till Ras Al Khaimah och vårt nya hotell där. Det var dags för total nedvarvning, stressfritt och lata dagar. Normalt har vi lite svårt att vara på en och samma plats på vår semester, då vi helst vill åka runt på upptäcksfärd mest hela tiden. Men samtidigt har vi märkt ett visst behov av att faktiskt ta det lite lugnt mellan varven och bara vara. Så detta var vår jungfru-färd i temat ”bara vara” kan man nästan säga :)

När vi ankom till det vackra hotellet välkomnades vi av breda leenden och iskall lemonad. Personalen önskade oss grattis på Alla Hjärtans Dag och stora delar av hotellet var pyntat i kärlekens tecken. Det visade sig vara en riktigt stor grej i Emiraten att fira Valentins dag. För vår del kändes det nästan en smula överdrivet men värre skulle det bli :)

På kvällen hade vi bokat bord på den Italienska restaurangen som kvällen till ära hade en special-meny till alla par som bodde på hotellet. Vi klädde upp oss till tänderna och gjorde oss redo för en mysig middag. När vi närmade oss restaurangen kunde man se röda hjärtan i starkt neonljus överallt. På stolarna hängde ballonger formade som hjärtan och allt var rött, hjärtformat eller pyntat med rosor och rosblad. Ur högtalarna strömmade romantiska ballader. Det var väldigt gulligt av dem att anstränga sig så, men vi kunde inte sluta skratta. Det hela blev som taget ur en film där man gör narr av hela konceptet kring Valentines och vi bara log, skrattade och skakade på våra huvud hela middagen igenom. Det var kanske det mest romantiska av allt :)

Middagen bestod av Raviolli fylld med sjömat, en tallrik med kallskuret kött, olivbröd (hjärtformat så klart) och pesto-dippa, oxfilé med potatispuré och en mindre god, slemmig panacotta. Sedan serverades vi en diger chokladkaka med små sötsaker och rosblad på. Plus ännu mer chokladpraliner och choklad-doppade jordgubbar. Konceptet var att choklad är kärlekens smak. Men helt ärligt, är inte de spontana och enkla det absolut mest romantiska? Champagne, rosor och choklad i all ära. Men vi tycker faktiskt att en kaffe-termos och att dela på en plastmugg vid en stilla sjö är hundra gånger mer romatiskt!

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: