Familjen Engberg på semester!

Konceptet på hotellet var som sagt att man betalade en engångssumma för sin vistelse och sedan ingick det mesta. Det innebar mat dygnet runt, barer, kaffe-lounge, bageri, nattklubb, tennisplan, basketplan, strand, poolområde, spa och gym. Hotellet höll hög standard och personalen var riktigt trevlig. Däremot höll maten inte riktigt önskad kvalitet, konceptet verkade snarare gå på kvantitet. Det fanns så enorma mängder mat att tillgå, men vi hade svårt att hitta sunda men samtidigt goda alternativ. Hotellet hade störst andel ryska turister och de verkade väldigt nöjda med utbudet på maten och den fria tillgången på alkohol. För oss som inte dricker särskilt mycket, inte äter stora kvantiteter mat och som inte sätter i oss kakor hela dagarna så upplevde vi kanske inte att vi fick valuta för pengarna. Konceptet att vara på ett anlägg kändes inte heller riktigt som vår grej.

Vårt mål och mening med dessa 4 dagar på Rixos var att få total avslappning, att slippa fatta beslut, planera och upptäcka och istället få tid till bara varandra, vila och kläcka idéer för framtiden. Utifrån det fick vi verkligen valuta för pengarna! Det var otroligt gott att bara få vara lediga och prata ihop oss om livet utan massa störande moment. Är det någonting vi verkligen uppskattar i livet så är det att bara få tid att prata, umgås och skratta tillsammans. Varje stund vi fyller med det, ger oss så otroligt mycket energi tillbaka. Det är klistret som håller oss samman!

Det tog nästan två dagar innan vi gick in i vilopuls så vi kunde gott tänkt oss tre dagar till på hotellet trots allt. Men det är kanske just det, att en resort vid stranden skulle kunna vara i vilket land som helst. Där standarden är hög, maten internationell och allting tillrättalagt så vet man inte riktigt var i världen man befinner sig. Vi vill smaka på landet vi kommer till, se kulturen, uppleva landet. Det kändes som om man levde i en låtsasvärld  i överflöd. Men det vi älskade med denna semester var våra dagliga rutiner som passade oss helt perfekt!

Så här ser det ut på familjen Engbergs semester:
Vi sover minst 8h, men försöker gå upp ganska tidigt och kör 30-45min konditionsträning innan frukost. Sedan sitter vi länge och äter, dricker många koppar kaffe och bara pratar om allt och inget. Efter frukosten byter vi om och gå ner på stranden en timme och solar, badar och pratar. När vi hängt på stranden en timme byter vi om och kör 1 timme styrketräning och sedan är det dags för långlunch. När maten sjunkit spelar vi tennis, basket, går en långpromenad eller gör något annat kul i rörelse tillsammans. Sedan badar och solar vi på eftermiddagen med en härlig frukttallrik eller något annat på stranden. Vi avslutar dagen med 1-2 timmar på SPA-avdelningen och bara slappar, tänker, läser, njuter av livet och ledig tid. På kvällen gör vi oss i ordning, tar en fördrink i baren och går sedan ut och äter en långsam middag. 

Det är summa kardemumma hur en dagarna spenderades på hotellet. Hur härligt som helst! Men vi hade helst haft tillgång till vår egen mat som faktiskt smakar betydligt bättre och är hundra gånger nyttigare för kroppen. Sund mat, motion och tid för varandra är det viktigaste för oss! Nu har vi tankat ny energi och är redo för galna jobbveckor med övertid, mycket träning och massor av brysselkål med kokt torsk i plastlådor.

/TandemLove

Frukosten var det bästa! Flera sunda & goda alternativ - HURRA!
Arabiskt inrett SPA med ångbastu, finsk bastu & turkiskt Hamam
Gudomligt skönt Hamam!
De nybryggda kaffet i lobbyn var makalöst gott. Deras kaffedrinkar ännu bättre. Härligast var kardemummadoften som låg i hela rummet och livemusiken från pianisten som satt där i tid och otid.
Alla Ryssarna låg vid poolen, så vi låg här och hade det gött istället :) Perfekt!
Det byggdes ett tiotal stora hotell-komplex i området och i framtiden är detta kanske ett charterparadis?
Utanför hotellet fanns en låååång promenad längs havet. Med löp och cycklbana av högsta kvalitet. Tänk om vi hade det i Oslo!
När solen gick ner satte vi oss på kajkanten och myste. Som sagt, det enkla är oftast det bästa!
Borta eller hemma, så länge vi har varandra är livet gött!

Lämna en kommentar på detta inlägg: