Fredagsmys med Aioli-Burgare!

Det är inte svårt att hoppa över sina vanliga principer och rutiner när helgen kommer flygandes. Man vill unna sig, fredagsmysa och ta ut svängarna. Det är ju äntligen helg trots allt. Men faktum är att det går att finna nya vägar att unna sig på, andra sätt att njuta. Man kan byta ut vissa saker successivt och med tiden har man lärt sina smaklökar att tycka om andra smaker, eller mindre socker och salt. Om man per idag lever ett liv med många onytta vanor kan det känns allt för jobbigt att ta tag i ett så stort projekt på egen hand. Var ska man börja? Mitt bästa tips är att börja med en liten sak och sedan lägga till eller ta bort ytterligare en. Med åren kommer din livsstil bli mer hälsosam, du kommer tycka att det är roligt att försöka byta ut till nyttigare alternativ och din kropp kommer må så mycket bättre.

Vi unnar oss minst en extra god middag varje helg och vi mår bra utav att göra det. Men vi försöker alltid välja bra råvaror, nyttiga alternativ och minst möjligt med tomma kalorier. Mat ska smaka bra, men mat ska också reparera våra kroppar och ge oss den energi och näring vi behöver för att orka med våra liv. Faktum är att det alltid går att hitta den kombinationen! Bra för kroppen, njutning för dig och fredagsmys för familjen. Man måste bara börja tänka i nya banor, ersätta godispåsen eller den köpta burgaren med något bättre. 

När jag för några år sedan började ta bort bröd ur min kost kunde jag inte förstå hur jag skulle klara det. Jag absolut älskar bröd, men det påverkar mitt blodsocker, min mage och mina leder och muskler negativt. Därför äter jag det idag vid valda tillfällen. Men i början fick man hitta ersättningar och successivt fasa ut bröder ur vissa maträtter. Idag äter jag hamburgare med grönsaker, eller portabellosvamp som bröd. Utan att ens tänka på det, utan att ens sakna brödet. Blir jag någon gång sugen, så äter jag en skiva. För det handlar om mängden och frekvensen.

Så i fredags festade vi loss på hemlagade hamburgare gjorda på ekologisk nötfärsk från GrönaGårdar och serverat med hemlagad coleslaw på rödkål och morötter, samt en stark aioli. Till det hade vi tomat, ruccola, rödlök, svamp & gurka. Jag åt min burgare med en hög rivna morötter och Rasmus åt sina med bröd. Fantastiskt gott & lagom nyttigt fredagsmys!

/TandemLove

Etiketter: mat

Lämna en kommentar på detta inlägg: