Brunch på Brasserie Paleo i Oslo


I helgen firade vi vår 6 års dag i efterskott på Brasserie Paleo. Vi har haft ett öga på den restaurangen ett tag nu och äntligen blev det av! Vår filosofi kring kost är i linje med Paleo på flera områden, framför allt när det kommer till ren och naturlig mat. Men också när det gäller kortrest och ekologisk odlad mat. För det är verkligen så att ekologisk mat smakar betydligt mer! Fina råvaror är A-O  och det är just därför vi sett fram emot att besöka en Paleo-restaurang! 

Paleo-dieten handlar inte om vikt, inte heller om utseende. Det är en livsstil brukar man säga. En livsstil där man har respekt och kärlek till mat, där fokus ligger på kvalitén på dina matvaror. Man äter när man är hungrig, när kroppen signalerar att den behöver mat. Hela livsstilen går ut på att lära känna och lyssna på sin kropp kan man säga. 

Paleo utgår från tesen om att vi bör äta som urmänniskan, det våra gener är skapta för. Vi mår enligt Paleo bäst av att äta som vi gjorde när vi levde som jägare och samlare. Det betyder: Viltfångat kött, fisk, skaldjur, ägg, grönsaker, rotfrukter, frukt, bär, nötter, fröer och rötter. Kosten är inflammations-dämpande, näringsrik och hjälper till att läka och bygga upp våra kroppar.

Det är en del saker man undviker i Paleo-kost och det är framför allt alla former av processade livsmedel!
Andra saker man utesluter ur sin kost som Paleolit är: 

  • Mejeriprodukter: ost, mjölk, grädde, smör etc 
  • Spannmål samt quinoa, amaranth, bovete, raps och majs 
  • Baljväxter så som kikärtor, linser, soja, jordnöt och bönor
  • Socker, sirap och honung
  • Sötningsmedel av alla slag
  • Potatis
  • Alkohol i vissa fall 


Vi åt en gedigen brunch med flera rätter som serverades på olika fat. Det passar oss perfekt eftersom vi älskar att dela och smaka av varandra. Det blev ett fat med olika fiskrätter så som löjrom, makrillröra och hälleflundra sachimi. Ett fat med flera ostar, nötbröd och päronmarmelad och ett fat med entrecoté -sandwich på surdegsbröd med pocherat ägg.
Det var bland det bästa vi ätit i Oslo! Meny hittar ni HÄR.

Hit går vi gärna igen! För er som inte prövat Paleo- do it! 

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: