Ett lopp för TOUGH VIKINGS!

Lördag 30 maj. En enda sak stod på dagens agenda: TOUGH VIKING i OSLO. 

Man kan tänka sig att de sista dagarna i maj ska erbjuda sommarvärme och möjligtvis lite sol. Men när jag drog upp rullgardinerna på morgonen var det allt annat än fint väder och värme som visade sig på andra sidan fönstret. Regn och sju grader varmt! Perfekta väderförhållanden för att Tough Viking skulle bli ännu tuffare! Dock en kraftig motivationsdödare. 

Det blev en stadig frukost och en shake med massa kolhydrater innan vi åkte hemifrån. Temperaturen sjönk till 4 grader när vi klättrade med bilen från Oslo centrum upp och förbi Holmenkollen och enda upp till Oslo vinterpark där starten skulle infinna sig. 

Min startgrupp skulle starta 11.20 och det blev en kort uppvärmning i regnet, där man blev mer blöt än varm. Men med dundrande musik från högtalarna och god stämning ökades adrenalinet inför den kommande utmaningen. Startgruppen innan mig for iväg och jag intog området bakom startlinjen. Några minuter senare räknade den skrikande mannen bakom speakern ned. 6, 5, 4, 3, 2, 1, RUN! Första hindret; ett helt lag amerikanska fotbollspelare!

Nog skrivet - BILDER säger mer än tusen ord :)

Ser ganska oberörd ut, men jag fryser mera än vad jag visar :)

Första hindret!

Krypa under camouflage nät!

Monkey-bar

En av hindrena innan löpningen fortsatte, Bära en tung stock 100 meter!

Terrängen var inte alltid lätt- kuperad genom skog, massa lera och sankmark!

I min mening det värsta hindret - simma under 4 rader med tunnor i kallt vatten! Förfriskande!

Att löpa genom eld ser ganska HARDCORE ut!

Banan bestod av många skidbackar, varav vissa fortfarande var snöbetäckta!

Näst sista utmaningen - välta ett tungt traktordäck två gånger

10 000 Volt!

Här löper jag i mål efter 5 km  lera, hinder och mjölksyra!


Efter 5 kilometer Tough Viking, en stukad fot och ett svullet knä (som jag måste slagit i någonstans) kunde man inte vara mer än nöjd när man kom i mål! Det var en ny typ av upplevelse som jag absolut fick mersmak av. Kände mig stark genom hela loppet och var i ganska god form när jag kom i mål. Jag valde att spara lite på krafterna under loppet, då jag inte visste vad som skulle komma härnäst, och helt plötsligt var det slut. Dock är jag mer en nöjd med resultatet, då det visade sig att jag kom på en 7:e placeringen av alla startande! Underbar känsla!

/TandemLove (R)

Etiketter: oslo motivation

Lämna en kommentar på detta inlägg: