Virgin tour med nya tandemkajaken!

Äntligen var det dags att provköra vår tandemkajak! Vi tog en miniweekend för att få paddla några dagar i följd och känna hur kroppen reagerade på det. Planen var att ö-luffa med kajaken i Oslofjorden och paddla efter dagsform och väder.
Det kändes skönt att börja lite lugnt, testa utrustningen och låta axlarna vänja sig vid den monotona rörelsen. Vi kan lugnt påstå att detta är ny mark för oss och vi har mycket att lära. Så som vad man har på sig när man paddlar, eller hur mycket energi man behöver fylla på med längs vägen. Det var sannerligen inte samma principer som när man cyklar eller vandrar!

Det jobbigaste var kanske att packa i ordning allting och dra kajaken ner till bryggan på Bispevika/Sörenga. Vi måste sett ganska roliga ut där vi tillsammans drog kajaken längs gatorna :) Men det var verkligen häftigt att droppa kajaken med Oslos operahus och den banbrytande arkitekturen på Björvika bakom oss!

Vi tyckte att det var lättare än vi trott att paddla tandem, men tekniskt ganska svårt. Det är mycket att hålla reda på när man paddlar och tekniken måste präntas in i kroppen under många turer. I början var vi ganska trötta i axlarna av den konstanta rörelsen, men efter ett tag kändes det som om man blev varm och mjuk i axlarna av allt paddlande. Det var härligt att man bara kunde sätta ner paddeln och luta sig tillbaka och njuta av utsikten när man ville vila. Det var skillnad från cykel-livet där man trampar på i ett! 

Första sträckan gick till Gressholmen där vi stannade för att sträcka på benen och fylla på med energibollar. Där satt vi och njöt av sol, glittrande vågor och med en total känsla av frihet som åkte runt i våra kroppar. Livet, när det är som allra bäst!

Turen fortsatte sedan till Langøy där vi slog läger för natten. Vi monterade isär kajaken, bar delarna till en avskild plats med fantastisk utsikt och slog upp vårt lilla tält. Middagen bestod av glutenfri pasta, pesto, pumpakärnor, chilikorv och lök som vi avnjöt med utsikt över en stilla vik. Första dagen kunde knappast blivit bättre!

/TandemLove

Lämna en kommentar på detta inlägg: