Oslofjorden i strålande sol - livet på en pinne!

Vi vaknade upp till en blå himmel med strålande sol och fåglar som kvittrade frenetiskt. Luften var frisk och det första som mötte oss när vi drog ner dragkedjan på tältet var det blå havet! Finns det ett bättre sätt att börja dagen på?

När vi packat ihop gjorde vi i ordning frukost som vi sedan satt länge i solen och njöt utav. Därefter var det dags att bära ner kajaken och packningen till stranden och börja dagens paddling. Havet låg stilla och den blå färgen blev extra klar med alla gröna öar omkring oss. Första stoppet blev på Nesodden där vi stannade för att äta glass, dricka kaffe och lapa sol en timme. Vi hade inte direkt bråttom utan tog dagen lite som den kom. Härligt!

Dagens andra etapp blev till Fornebu där vi återigen gick i land. Denna gång på en sandstrand som låg perfekt inbäddad i en mysig vik. Här drog vi fram gasol-köket och lagade rotmos med lök, gräslök och korv! När man rör på sig smakar all mat verkligen underbart! Efter lunch paddlade vi till Borøya sedan via Kalvøya, Grimsøya och några andra öar i fjorden. På eftermiddagen paddlade vi till Sandvika Storsenter via Sandvikselva. Där vi köpte vi färsk Skagenröra och potatis-tunnbröd som vi satte oss på bryggan utanför och mumsade på. Det egentliga anledningen att vi paddlade till shoppingcentret var för att vi glömt ta med liggunderlag, det passade vi på att inhandla samtidigt. 

Paddlingen gick sedan tillbaks till Borøya där vi gick i land och slog läger för natten. Dagens etapp blev 15,5km och det kändes gott i axlarna, magen och ryggen när vi klev ur kajaken. Kvällen spenderades genom att äta, bada och strecha, sedan somnade vi som stockar. Vi sov i tolv timmar på raken, så antigen var våra nya liggunderlag sjukt bra, eller så var vi verkligen trötta ;)

/Tandemlove

Lämna en kommentar på detta inlägg: