Nöröyfjorden

Dagen startade av att solen värme mot tältduken och vi kröp ut och möttes av en klarblå himmel. Vi tackade vädergudarna, packade ihop vår utrustning och lagade frukost. Det blev en mysfrukost i morgonsolen innan vi gjorde oss redo för att köra ner med kajaken till stranden. Väl nere vid strandkanten låg vattnet alldels stilla och den lilla turistorten Flåm hade inte vaknat till liv ännu. Vi passade på att knäppa några fina bilder av bergstopparna som omringade oss och av den stilla fjorden som vi snart skulle glida genom. De gröna bergen gav vattnet en intensiv turkost färg och med vattenfall som rann längs bergsväggarna såg hela miljön ut som om vi hamnat i ett riktigt bra vykort. 

Vi packade färdigt kajaken, parkerade bilen på parkeringen vid stranden och sjösatte kajaken. Paddlingen var enkel eftersom det var nästan helt vindstilla och vi gled genom den makalöst vackra fjorden. Mellan paddeltagen stannande vi upp för att bara ta in och njuta av all den vackra naturen omkring oss. Det var magiskt! 

Efter en stund svängde fjorden till vänster och härifrån möttes vi av en hård motvind och vågor. Paddlingen blev mer krävande men vi gladdes åt detta eftersom vi önskar att skaffa oss mycket erfarenhet från olika väderförhållanden. Detta blev en perfekt träning för oss, både gällande motvind och större vågor. För Sussie som är lite rädd för vatten var det otroligt bra att få bli tryggare ute på vattnet när det inte är spegelblankt.

Lagom till lunch kom vi fram till den pittoreska byn Undredal där vi parkerade kajaken på en restaurang bredvid vattnet. Här köpte vi nygräddade våfflor och njöt i solskenet av kaffe, våffla och medhavda baguetter. Det blev en längre lunch och efter det var vi redo för att paddla vidare. Vi paddlade längs med bergskanterna där getter betade och vi paddlade precis intill kanten. Getterna blev väldigt nyfikna och en av dem hoppade nästan ner i kajaken!

När vi passerat Dyrdal hittade vi den mest perfekta tältplatsen vi någonsin skådat. Så det var bara att dra i land kajaken på den kritvita stranden och slå läger för natten. Vi slog upp tältet på en höjd som gav oss en helt perfekt utsikt över fjorden och gjorde samtidigt att vi fick en privat lägerplats med minimal insyn. Medan solen glittrade över fjorden lagade vi middag, badade fötterna i det kalla vattnet och satt på stranden och pratade tills solen började sänka sig. Dagen kunde inte varit bättre!

Etiketter: kayaking

Lämna en kommentar på detta inlägg: