Äntligen 3 veckor i Sri Lanka!

Vi har verkligen längtat efter att få ledig tid tillsammans. Att bara åka långt bort och skruva av allt vad "måsten" heter. Det har varit en intensiv period nu i många månad där vi både jobbat över hundra procent och Rasmus dessutom har studerat på helfart i sex månader. Men vi klagar inte, det är trots allt självvalt, däremot har det hektiska vardagspusslet gjort att vi sett fram till den här Sri Lanka turen mer än någonsin. Veckan innan vi skulle åka jobbade vi olika skift samtidigt som vi hade en del andra bollar i luften, vilket medförde att vår planering och förberedelse inför resan blev sisådär. Helt plötsligt var det kvällen innan vi skulle åka och vi hade inte packat eller planlagt vår semester. faktum var att vi på morgonen innan vi skulle flyga fick cykla ner i jakten på ryggsäckar att packa i. Innan vi visste ordet av sjönk vi ner i flygplanstypen och började förstå för att det var dags för semester. Det kändes välbehövligt insåg vi!

Det var med nöd och näppe vi hann med vårt byte i Doha eftersom flyget i Oslo blev försenat på grund av för mycket is på vingarna. Flygresan gav oss inte många timmar sömn och det var knappt att vi orkade hålla ögonen öppna när vi landade i Colombo. Genom flygplansfönstret kunde vi se hur frodiga palmer vajade i vinden och solen sken in i kabinen. Det hela såg otroligt inbjudande ut! Väl ute ur planet hämtade vi upp vårt bagage, tog ut pengar, köpte sim-kort, svirade om till svalare plagg och hoppade in i en tuk-tuk. Det hela var lugnt och behagligt och inte alls hysteriskt så som det gärna är på flygplatser när man är turist. Färden tog oss ungefär 30 minuter till staden Negombo som ligger norr om Colombo. Vi valde att bo i Negombo eftersom det beskrivs som lugnare och finare än huvudstaden. 

Vi var hungriga som djur och både ganska jetlagged så det blev en snabb frukost och sedan la vi oss och sov några timmar. När vi steg upp igen var klockan efter 15:00 lokal tid och vi gjorde oss redo för en kväll i Colombo. Det blev en lokalbuss in till staden och sedan en tuk-tuk från busstationen. Resan gick förvånansvärt smidigt och kostade bara några kronor. Vi började med en sen lunch på sushirestaurangen Nihonbashi som är en utav Asiens topp 50 bästa restauranger. Här åt vi en lätt lunch med Japansk grönt te, sushi och en traditionell fisk & skaldjursomelett. Det var gott men för att få uppleva restaurangen ska man äta flera rätter. Det hade vi däremot inte plats för, eftersom vi bokat oss på en annan topp 50 restaurang till kvällen.

Mätta och nöjda åkte vi till Fort Galle för att njuta av solnedgången. Längs strandpromenaden började matstånd rullas fram och i parken samlades familjer för att äta och umgås. Barnen flög stora drakar på den blå himlen och de vuxna drack te på filtar med utsikt över havet. Stora barnaskaror badade i hamnen och andra red på hästar längs promenaden. Här samlades alla möjliga folkslag och religioner, allt från kvinnor i hijab, männ i taqiya, modernt klädda Sri Lankeser och munkar i rödfärgade lakan som stod och tog Selfies i solnedgången. Det var en härlig mix av människor, mat och intryck men bäst av allt var det när himlen började färgas orange och solen sänka sig ner i den Indiska Oceanen. Vi satte oss på den varma asfalten och lät dagens intryck smälta. Trötta men lyckliga konstaterade vi att Sri Lanka verkade vara mitt i prick för oss!

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: