Dalawella Beach

Vi valde att passera den populära turistorten Unawatuna och istället bege oss lite längre österut till den fortsatt ännu relativt orörda strandorten Dalawella. Det var ett klokt val skulle det visa sig! Vår bungalow ligger direkt på stranden och från vår stora veranda har vi utsikt över det turkosa havet och palmernas gröna blad. På morgonen njuter vi av frukosten samtidigt som vi blickar ut över detta paradis där lokala fiskare vadar ut i vattnet och andra surfar i de stora vågorna. 

Stranden ligger fem meter nedanför vår bungalow och i vår ände av stranden är det så gott som folktomt. Vi har hittat vår egen avskilda plats att sola och bada på och vattnet är kristallklart och i perfekt temperatur. Längs hela strandkanten vajar pittoreska palmträd som ger hela området den där vykortskänslan. 

På vår privata veranda blir vi serverade lunch och middag från den glada personalen. Maten är dessutom den hittills bästa curryn vi smakat i området och det känns väldigt lyxigt att få den serverad direkt framför havet. Vi passar på att beställa kryddiga grönsaksgrytor, frasiga pannkakor, fruktiga smoohies och starkt kaffe direkt till vår egna restaurang med panorama utsikt. Det är trots allt inte varje dag man har chansen till det!

Solnedgångarna här är underbara och ett dopp medan solen sänker sig i horisonten är magiskt. Men ännu mer magisk är kanske nattdoppen där vi är helt ensamma på stranden och allt man ser är ljusen från hotellen och konturerna från palmträden längs strandkanten. Det är nog det bästa boendet och semestern vi haft! Här kan vi verkligen koppla av och bara njuta. Kalaset kostar oss 800kr per natt och det är sannerligen värt varenda krona!

/Susanne & Rasmus 

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: