Dagens bästa timmar!

Vi gjorde ett stopp i Unawatuna och strosade omkring längs huvudgatan. Längs sidorna var vägen kantad av hotell, restauranger, butiker och gästhus. Hela byn kändes väldigt uppbyggd enbart för turism och det lite väl mycket kommers tyckte vi. Stranden i Unawatuna beskrivs som en utav de bästa i södra Asien men det verkar nu vara ett minne blott. Vi tog oss en tur ner i bukten men på stranden låg det sopor och det var packat med solstolar. Det blev ingen badtur för oss och istället åkte vi tillbaka till rofyllda Dalawella och borrade tårna ner i sanden igen. Vi kände oss väldiga glada att vi bokat boende där borta istället.

En sak vi älskade med vår strandbungalow var närheten till naturen. När solen började sänka sig var det bara att gå ner på stranden och ta del av solnedgången. Samma sak med soluppgången. När man har semester är man kanske inte allt för glad över att gå upp 06.25 för att sedan gå till en utkikspunkt och se på soluppgången. Men nu kunde man bara sätta alarmet, dra på sig en sarong och gå ut på verandan och njuta. Vår bungalow hade sannerligen det perfekta läget för en lugn och avkopplande strandsemester.

Rasmus sover gärna ut på morgonen, medan jag tycker bäst om att starta dagen tidigt. Därför gjorde vi oss både nöjda genom att jag smög mig ut i soluppgången och gick min morgonpromenad på stranden. Sen satte jag mig i morgonsolen i vattenbrynet och tänkte. En del kallar det att meditera, själv kallar jag det att rensa huvudet. Det spelar ingen roll vad man väljer att kalla det, oerhört välbehövligt är det oavsett. Den bästa starten på dagen är för mig när man kan börja i ett långsamt tempo och få tid att sätta sitt mentala fokus för dagen. Annars blir det ofta kaos i mitt huvud när alla intryck man möter påverkar mina tankar. Men att börja dagen med att programmera hjärnan i den riktning man önskar gör stort skillnad, i alla fall för mig. Det kräver övning att styra sina tankar och det tar tid att hitta sitt lugn. Jag övar fortfarande, så ofta jag kan!

När jag började bli hungrig gick jag in för att väcka Rasmus och vi kunde sedan gemensamt avnjuta en frukost i skuggan. Sedan startade vi dagen! Kvällarna däremot avslutade vi genom att bada, gå längs stranden eller bara sitta i fåtöljerna och se på solnedgången.

Föresten, vi hänger lite efter på bloggen, det är inte alltid vi finner ett starkt Wifi. Men vi gör vårt bästa för att ladda upp så ofta vi kan 
/Susanne & Rasmus

Unawatuna beach
Unawatuna beach
Unawatuna beach
Unawatuna beach
Unawatuna beach
Unawatuna beach
Road back to Dalawella
Road back to Dalawella
Dalawella Beach
Dalawella Beach
Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: