Bland ruinerna i historiska Polonnaruwa 

Polonnaruwa är en forntida stad som blev Sri Lankas huvudstad i slutet av 1000-talet. Under stadens guldålder blomstrade jordbruket och handeln i huvudstaden. Kungen var krävande och såg till att inget vatten fick gå till spillo, utan allt skulle användas till att utvecklas stadens jordbruk. Därför uppfann och byggde man avancerande bevattningssystem som används under torrperioden till områdets risfält än idag. 

Ruinområdet är enormt och det finns mycket välbevarat att se. Det finns en lång väg med ruiner från marknadsstånden, tempel, pagador, buddha statyer, spa, palats, tjänarbostäder, munkarnas meditationsceller och mycket mycket mer. På området fanns också flera olika apkolonier och ormtjusare med kobror i sina korgar. Vi såg även leguaner och en papegoja. Så en liten snutt safari fick man på köpet!

Under vårt besök mötte vi många lokala skolklasser och de blev alla väldigt intresserade av oss två. Faktum var att när vi stannade för att ta bilder på olika fornlämningar, stannade de och tog bilder på Sussie. Alla hälsade de artigt, vinkade och sprack upp i stora Pepsodent-leenden. Dagen var en blandning mellan intressant och spännande historia och modern kultur blandat med djurliv. Vi tycker att bilderna talar för sig själv och sätter därmed punkt för idag!

/Susanne & Rasmus

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: