Tågresa genom berg och teodlingar

Det var dags att göra den berömda tågresan mellan Ella och Nuwara Eliya! Vi skulle med lokaltåget som går genom teplantage och längs med de gröna bergskedjorna i regionen. Tänk att något så enkelt som en transportsträcka har utvecklats till en turistattraktion som lockar folk från världens alla hörn!

Vi var skeptiska till hela grejen redan från början och mer skeptiska blev vi när vi såg en hel perrong full av turister. Det hela kändes för uppblåst och vi började fundera på om det var en överskattad turistfälla. Men biljetterna var köpta och vi hade skickat vår chaufför vidare till Nuwara Eliya för att hämta upp oss när tåget skulle anlända. Så vi stod snällt kvar och väntade på att resan skulle börja. 

Det blå tåget kom rullandes in på stationen och fok blev som tokiga. Kameror, selfiesticks och smartphones sträcktes ut och det klickades frenetiskt. Tåget bromsade in och folk började stiga ombord. Vi hade bokat sittplats och slog oss ner i lugn och ro vid vårt fönsterplats. Konduktören ringde i klockan och sedan började tåget stånga sig iväg och upp ur Ella. 

Den första biten hade vi redan sett till fots dagen innan och vi tänkte och vi tog farväl av den mysiga byn en sista gång. Ju längre in bland bergen tåget rörde sig, desto vackrare blev vyerna. När de många och vidsträckta teplantagen omringade tåget var det helt makalöst vackert! På teplantagen jobbade kvinnorna med stora korgar som de bar med hjälp av ett band som fästes runt huvudet. De var klädda i starkt färgade saris och det utgjorde an vacker kontrast mot de gröna bladen. Med en klarblå himmel, bergstoppar och gröna kullar rullade vi fram genom ett naturskönt landskap. Vi förstår verkligen varför detta klassas som en utav världens vackraste tågresor! Det var inte överskattat och det var definitivt inte en turistfällla. Bilderna talar för sig själv!

Återigen fick vi hänga ut genom den öppna tågdörren och känns vinden blåsa genom håret och mot vårt ansikte. Det är en enorm frihetskänsla i det! Färden tog bara ungefär tre timmar och väl utanför Nuwara Eliya stod vår muntra chaufför redo på perrongen! Nu var det dags för nästa upplevelse, en vi sent kommer glömma!

/Susanne & Rasmus

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: