Fyra dagars surf i Ahangama

Vi tog bussen ner till kusten igen med sikte på surfparadiset Ahangama. Sri Lanka är känt för att vara en bra destination om man surfar eller om man önskar lära sig det. Det finns en uppsjö av olika stränder som alla har olika nivå av surf. Det vill säga olika stora vågor, stränder med korallrev och stenar nära, samt andra med bara sandstrand. Man väljer strand efter hur duktig surfare man är och var vågorna ä bäst för dagen. Men eftersom jag bara har surfat en gång för snart tio år sedan och Rasmus aldrig har surfat, så valde vi den perfekta nybörjarstranden!

För att lära oss tekniken lite snabbare, så hyrde vi en tränare en timme. Det var väldigt bra eftersom han först visade oss de tre stegen upp till stående position. Sedan följde han med ut i vågorna och vi fick öva på det med hjälp av honom. Han kunde snabbt ge feedback på om man stod för långt bak på brädan, hade benen för brett isär eller armarna för långt fram när man skulle trycka sig upp. Timmen gick fort och vi båda klarade att stå upp i löpet av den. Dock var havet väldigt vilt med stora vågor och stark underström. Vår surfguide sa att det inte direkt var bra förutsättningar att lära sig surfa i. Vi tänkte att det var väldigt bra förutsättningar, då kunde det ju bara bli lättare resten av dagarna!

Vi hyrde surfbrädor på stranden på morgon och eftermiddag och gav oss ut tillsammans för att träna på vad vi lärt oss. Det var otroligt kul att surfa tillsammans, vi gillar verkligen att göra aktiviteter ihop. All typ av träning och rörelse är det bästa vi vet och att få göra det tillsammans blir som grädden på moset! 

Men jösses så tungt det var att gå mot ströms och genom de stora vågorna för att komma ut efter varje försök. Det tog på krafterna må ni tro! För mig som är ganska kort blev vågorna som monster som slukade mig helt på vägen ut. Men himla skoj var det oavsett! Vi skulle gärna haft en veckans semester bara för att surfa igen! Bra träning, brun blir man också och kul har man samtidigt!

/Susanne & Rasmus

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: