Ahangama

Våra dagar i Ahangama spenderades främst på stranden, i havet eller i skuggan med utsikt över det turkosa vattnet. Vi njöt av lata dagar, surf morgon och eftermiddag och solnedgång från vår balkong med makalös utsikt. På väg till stranden stannande vi alltid i samma lilla plåtskjul längs vägen och köpte färska kokosnötter. Det lilla plåtskjulet hade två perfekta stolar med utsikt över havet och de ikoniska fiskarna som satt på sina stolpar ute i vattnet. Det var helt underbart att sitta i skuggan och bara njuta av kokosnöt och varandras sällskap! 

Damen som ägde shoppen var super trevlig och vi gjorde ett stopp hos henne minst fyra gånger om dagen. Först påväg till stranden och sedan påväg hem igen. Vi valde att gå till en annan strand för att surfa och när vi ville sola och bada gjorde vi det på vår egen strand rätt utanför hotellet.

Utöver denna promenad tog vi flera turer in i den lilla byn och betraktade livet som förflöt omkring oss. På den lilla marknadsgatan stod stånden tätt och människor, bilar, tuk-tuks och bussar delade på den trånga vägremsan. En kort bit utanför samhället kändes det redan som om man kommit flera mil utanför kärnans intensiva mitt. Här vajade palmträden i vinden, risfälten bredde ut sig i vackert grönt och apor och fåglar hoppade mellan träd och palmerna längs den smala landsvägen. Människorna vi mötte i husen vi passerade hälsade glatt och barnen bad om att få bli fotograferade. 

Kvällarna spenderade vi på vår balkong där vi kunde njuta solnedgång och nått gott att dricka. Vi köpte den speciella lokala Kokosnöt-Toddy som är en fermenterad alkoholhaltig dryck med ungefär 6% alkohol. Lukten är väldigt stark och frän men smaken är desto bättre. Lite söt och rätt god tycker jag. Ramsus tyckte att det både lukatade och smakade skit för att citera honom rakt av. 

Så förutom en hel del sol, bad och surf fick vi med oss en känsla av byn och dess omgivning! Vi tycker att bilderna tar er med ganska bra och hoppas ni får en känsla av Ahanghama från dem :)

/Susanne & Rasmus

Etiketter: srilanka

Kommentera gärna: